Başlık: "AFAD Deprem Araştırmanın en büyük projesini KOÜ aldı"

04 Ocak 2016

Başbakanlık, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)  Başkanlığınca Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamındaki  Güdümlü Proje olan  < Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Kayıt İstasyonlarının Zemin Parametrelerinin Belirlenmesi > başlıklı projeyi  başvuran birçok üniversite arasından  Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi  Jeofizik Mühendisliğinden  Prof. Dr. Cengiz KURTULUŞ ,  Doç. Dr. Fadime Şahin SERTÇELİK ve  Doç. Dr. İbrahim SERTÇELİK den oluşan ekip aldı.

Bir yıl sürecek projede AFAD tarafından işletilen 81 ildeki toplam 313 deprem kayıt istasyonunda Sismik Kırılma, MASW, REMİ ve Mikrotremor ölçüleri alınarak zemin özellikleri belirlenecek.  Elde edilecek parametreler sayesinde deprem kayıtları daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde değerlendirilecek. Projeye  Afad deprem dairesinden mühendislerde katılacak. Çalışmalarda cihazların ve gerekli donanımların monte edildiği minibüs de kullanılacak.

Proje ayrıca , AFAD  Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarihinin en kapsamlı ve en yüksek bütçeli projesi olma özelliğini de taşımaktadır.