Başlık: ""Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” adlı seminer düzenlendi"

25 Mart 2016

Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Kulübü’nün çalışmalarıyla Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonunda “Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” adlı seminer düzenlendi. Etkinlik NATRON Yazılım ve Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Haluk Tatar’ın katılımıyla gerçekleşti. Seminere Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Metin ERTUNÇ ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerde Mülakat Teknikleri ile ilgili sunum gerçekleştiren Haluk Tatar dinleyicilere iş başvurusu yapan kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine NATRON şirketinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek başlayan Sn. Tatar “ Kocaeli Üniversitesi de dahil olmak üzere 27 üniversiteye video e-eğitim portalıyla danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Umarım bundan sonra Kocaeli Üniversitesi İle var olan işbirliğimiz artarak devam eder” dedi. CV hazırlamanın püf noktalarına değinen Haluk Tatar, CV yazan insanların doğru ve eksiksiz bilgiler vermesi gerektiğini söyledi. Tatar, ayrıca CV’lerde yazılamayan bilgi ve isteklerin ön mektupla anlatılarak mülakatta avantaj sağlanabileceğini kaydetti. İş mülakatlarında insanların özellikle dış görünüş ve kelime seçimlerine dikkat etmesi gerektiğini vurgularken insanların mutlaka özgüven sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Seminerin ikinci oturumunda Ramada İnsan Kaynakları Genel Müdürü Veysel Uğurlu iş başvurusu yapıp karşılarına gelen adaylar arasından nasıl seçim yaptıklarını anlatarak dinleyicileri bilgilendirdi. Seminerin sonunda çekiliş ile 10 kişi BEMAR Kariyer Okulları’ndan %50 indirim hakkı verildi. Ayrıca 5 kişiye NATRON Yazılım ve Danışmanlık Şirketi tarafından Solidworks ve Catia programlarının eğitim seti hediye edildi.

Haber Linki:
» http://radyoki.kocaeli.edu.tr/haluk-tatar-is-basvurularinin-puf-noktasini-anlatti/