Başlık: "Dr. Orhan Ercan: Dünyanın Yüzde Yetmişinin Tapusu Yok"

25 Mart 2016

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde  'Uluslararası Haritacılar Federasyonu (FIG) 2018 Kongresi' bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  Harita Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen ve FIG 2018 Kongre Direktörü Dr. Orhan Ercan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Erener'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konuşmasında FIG ve haritacılık sektörü hakkında bilgiler veren Dr. Orhan Ercan, "Haritacılık verileri olmasa tarım durur. Çünkü harita ve kadastro bilgileri tarım arazilerinin oluşmasında çok önemlidir" dedi.

Tapusuzluk Yolsuzluklara Sebep Oluyor Gelişmiş ülkelerin pek çoğunda kadastro yapımının yüzde 30'un altında olduğunu belirten Ercan, "Dünyanın yüzde 70'inin tapusu yok. Tapusuzluk durumu da yolsuzluklara sebep oluyor" diye konuşurken “Avrupa Birliği ve Dünya Bankasının mülkiyet belirlenmesi amacıyla son 10 yılda ülkelere 5 buçuk milyar dolar civarında kredi verdiğini” sözlerine ekledi. FIG'in 123 ülke ve 300 binden fazla bireysel üyesi olduğunu vurgulayan Ercan, "FIG, haritacılık alanındaki tüm alanlar ile uygulamaların gelişimi için uluslararası işbirliğini desteklemeyi amaçlamış, uluslararası sivil toplum örgütü niteliğinde kurulmuş bir federasyondur" dedi. Etkinlik Ercan'ın öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Haber Linki:
» http://www.kocaeli.edu.tr/haber-ayrinti.php?h=7vUHpEsa