Başlık: "4.5G ile Beraber İnternet'e Erişim Süresi Kısalacak"

04 Nisan 2016

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Kavak, Radyo K.İ. Muhabiri Ahmet Esat Öztürk'e Türkiye'deki GSM operatörlerinin 4.5G sistemine geçişini değerlendirerek, 4.5G sistemi hakkında bilgiler verdi.

Kavak konuşmasına 4.5G sisteminin tanımını yaparak başlarken, "Ülkemizde 4.5G'ye geçiş süreci başlamıştır. Dünya üzerindeki bu kablosuz iletişim teknolojilerinin gelişimine baktığımızda 4.5G olarak adlandırılan aslında Long-Term Evolution (LTE) standartları yani 3G'nin gelişimi olan standartlar. LTE Release 10 ve ötesi olan standartları biz ülkemizde 4.5G olarak adlandırdık. Dünyada baktığımızda LTE Release 10, 4G olarak adlandırılmaktadır. Biz bunun biraz daha ötesinde olan Release 11'i hedeflemiş durumdayız" dedi.