Başlık: "Türk Mekatronik Göklerde…"

27 Nisan 2016

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, İnsansız Hava Araçlarının (İHA) özellikle yangın, kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edecek sivil uygulamalarda kullanılabilir olduğunu göstermeyi amaçlayan "UAV Turkey" adlı yarışmaya, Kocaeli Üniversitesi Türk Mekatronik Takımı - İnsansız Hava Araçları Ekibi de katıldı.Yarışmaya katılan öğrencilerin insansız hava araçları tasarlayıp üretecekleri ve becerilerini sergileyecekleri bu yarışmaya Kocaeli Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Türk Mekatronik Takımı - İnsansız Hava Araçları Ekibi de dahil olmak üzere toplam 203 takım başvuru yaptı.Üniversitemizi temsil eden takımımız, yarışmanın ilk aşaması olan Konsept Tasarım ve Rapor puanlaması aşamasında, başarılı olan 145 takım arasında, 100 üzerinden 97 puan alarak genel sıralamada 5. , kendi kategorisi olan sabit kanatlı uçaklarda ise 1. oldu.Yarışma 21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.