Başlık: "Harita Mühendisliği Öğrencilerinden İTÜ UHUZAM’a Teknik Gezi"

04 Mayıs 2016

Harita Mühendisliği Öğrenci Topluluğu 02/05/2016 Pazartesi tarihinde İTÜ - Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama UYG-AR Merkezi (ITU UHUZAM)’a teknik gezi düzenlemiştir. Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Erener başkanlığında öğretim üyeleri Doç. Dr. Taner Üstüntaş, Doç. Dr. Ozan Aslan ve Yrd. Doç. Dr. Orhan Kurt ile yaklaşık 40 kişilik Harita Mühendisliği öğrenci topluluğundan oluşan öğrenci gurubu ile ITU UHUZAM’a teknik gezi gerçekleştirilmiştir.  UHUZAM, Türkiye’de uzaktan algılama ve uydu haberleşme teknolojilerinde araştırma ve uygulama odaklı proje geliştirmek hedefi ile kurulan ilk merkez ve yer istasyonudur. Bu kapsamda gezide yer istasyonun genel işleyişi hakkında ve Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) ve ilgili projeler hakkında bilgiler verilmiş olup ayrıca İ.T.Ü Geomatik Mühendisliği bölümü de ziyaret edilmiştir.