Endüstri Mühendisliği Bölümünde caniasERP Eğitimleri Başlıyor

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde caniasERP Eğitimleri Başlıyor Kocaeli Üniversitesi ile imzalanan protokol ile Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde IAS caniasERP eğitimleri başlıyor. Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zerrin Aladağ ve IAS Bölge Satış Müdürü Salman Yüksel tarafından 11.04.2019 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü ile öğrencilere teorik bilgilerini sanal işletme ortamlarında pekiştirme olanağı sağlayacak deneyimler kazandırılacaktır. Bölüm öğretim elemanları ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk’ün de bulunduğu toplantıda, taraflar hızlı gelişen teknoloji ve Türkiye’nin global pazardaki rekabete ayak uydurabilmesi için üniversitelerde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerin önemine vurgu yaptılar. Hem dış kullanıcılar –tedarikçiler ve müşteriler- hem de iç kullanıcılar –çalışanlar ve yönetim arasında etkin koordinasyon ve iş süreçlerinde geniş çaplı entegrasyon sağlama özelliğinden dolayı Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemleri dünyada ve Türkiye’de büyük oranda tercih edilen sistemlerdir. Kurumsal Kaynak Planlama sistemleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü ders planında yer alan ve mezuniyet sonrası gerek işe kabul gerekse iş yaşamı süresince mezunlarımızın kullanacağı ve meslek yaşamlarında önemli avantaj sağlayacak bilgi teknolojisi sistemleridir. IAS, çeşitli vakıf ve devlet üniversitelerinde kurduğu laboratuvarlar ile mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerin ERP sistemleri konusunda eğitilmesine destek olmaktadır. İşbirliği protokolüne öncü olan IAS Bölge Satış Müdürü Salman Yüksel Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü 2006 mezunudur.